Over ons

Ijsmakers sinds 1928

Al sinds 1928 gespecialiseerd ijsmaker

Tientallen jaren ervaring als ijsmaker

De glacier van het Waasland bestaat al sinds 1928!

Oorspronkelijk was het ijssalon van ijsmaker François gevestigd in de Ankerstraat 146 in Sint-Niklaas, recht tegenover de vroegere bioscoop Palace. In het kleine zaaltje met slechts vier tafels werden destijds enkel de smaken vanille en mokka verkocht.

Verhuis

In de jaren ’60 verhuisde de zaak naar het nummer 34 in dezelfde straat en in 1987 werd het ijssalon overgenomen door de huidige eigenaars. De kaart met ijsproducten werd gevoelig uitgebreid, maar aan het oorspronkelijke basisrecept werd niet geraakt!

In november 2000 kreeg het populaire ijssalon een grondige make-over. Crèmerie François had plots een gezellig terras, een achteringang, een pak meer zitplaatsen en een parking met rond punt op het Zwijgershoekje. Het authentieke pand werd uiteraard ook voorzien van een eigentijds interieur. Vandaag kunnen we maar liefst 180 ijsliefhebbers ontvangen in een gezellige setting.

Modernisering

In 2014 werd er opnieuw geïnvesteerd. Deze keer waren de productieruimtes aan de beurt. Die kregen een pak meer ruimte, er werden moderne machines aangekocht en de keuken werd grondig aangepast. Onze keuken beantwoordt moeiteloos aan de strengste Europese HACCP-normen inzake voedselveiligheid en hygiëne.

Share this:

Jaarlijkse vakantie

vanaf maandag 21/10 tot en met donderdag 7/11. 

Wij zijn terug open op vrijdag 8/11 vanaf 12u.